Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Supratau“ arba naršykite toliau. Tuo atveju jei norėsite atšaukti savo duotą sutikimą, pakeiskite savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrinkite įrašytus slapukus. Plačiau »

Gurmaniškas savaitgalis Latvijoje 2d.

  • Kelionė autobusu,
  • 1 nakvynė viešbutyje su pusryčiais dviviečiuose/dviviečiuose su pristatoma lova kambariuose,
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.
  • Medicininių išlaidų draudimas užsienyje (kelionės draudimu pasirūpink čia), kai kurių vietovių ir objektų gidų paslaugos (ne lietuvių kalba), miesto transporto bilietai, ausinukų nuoma, miestų turistiniai mokesčiai, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos, bilietai į mokamus objektus.
  • * MOKAMIEMS OBJEKTAMS turėti: ~ 40 EUR.

 

1 diena

Ryte išvykimas iš Lietuvos. Kelionė į Žiemgalos regioną Latvijoje, kur mėgausitės Žiemgalos kraštovaizdžiu ir šio krašto žmonių svetingumu. Atvykimas į Makalnų šeimos sūrių ūkį* “Blūdži”, kur susipažinsite su sūrių gamyba. Šeimininkė Inara pavaišins rūšiniu sūriu, namine duona ir daržovių salotomis. Vienas garsiausių ūkyje – marinuotas sūris, gavęs pripažinimą didžiausioje Baltijos šalyse maisto parodoje „Riga Food 2014“ ir vietą nominacijoje „Tautos skonis“. Po sūrių degustacijos keliausite į „Trubeniekiūkį*, didžiausią „šitake“ grybų augintoją Latvijoje. Ūkio savininkas atskleis grybų auginimo paslaptis, paaiškins, kurių medžių rąsteliai tinkamiausi grybavietėms, ką reikia daryti, kad „miegantis Buda pabustų ir dovanotų „šitake“ grybams jėgą“. Pasimėgausite nuostabia sriuba, iš „šitake“ grybų kepta duona ir iš grybų pagamintu sviestu. Vėliau lankysite ūkį „Česnakų pasaulis“*, kur gaminama viskas, ką tik galima pagaminti iš česnakų: marinuoti česnakų žiedai, džiovintos skiltelės, arbata, pagardai, trauktinės ir netgi saldainiai. Paragausite česnakų arbatos, “gerklės kaitintojų”, česnakinės sriubos ir netgi česnakinės karamelės. Išvykimas į Rygą. Vakarinė ekskursija po senamiestį: Rygos pilis ir gynybinė siena, “Trijų brolių” namai, Domo katedra ir vienuolyno kompleksas, Rotušės aikštė, kurioje atstatytas gražiausias ir puošniausias prieškario Rygos pastatas – “Juodagalvių” gildijos namai, Šv.Petro bažnyčia, Laisvės paminklas, didžioji ir mažoji miesto gildijos, “namas su katinu”, senamiesčio gatvelių labirintai. Laisvas laikas senamiestyje. Nakvynė viešbutyje. 

2 diena

Pusryčiai. Ekskursija į „Laimos“ šokolado muziejų*, kur prasidės saldi istorija: išgirsite nežinomų faktų apie šokoladą, sužinosite, kiek metų auga kakavos medis, pažinsite šokolado rūšių skirtumus, šokolado ingredientus. Vėliau paragausite karšto šokolado gėrimo. Turėsite galimybę, pasirinkę įdarą, pasigaminti saldainių iš juodo ar pieniško šokolado. Vėliau keliausite į „Mados muziejų“*, kuriame apžiūrėsite unikalius drabužius ir aksesuarus iš garsaus mados istoriko Aleksandro Vasiljevo kolekcijos, vienos iš trijų didžiausių privačių drabužių kolekcijų pasaulyje. Čia pasinersite į praeitį ir pabandysite rasti atsakymą į klausimą, kas yra mada. Nuolatinė ekspozicija pristato ryškiausius mados istorijos etapus, o kas šešis mėnesius šis unikalus muziejus parengia vis naują teminę parodą, leidžiančią pasinerti į konkrečią temą ar laikotarpį. Kartu su muziejaus gidu leisitės į smagią ekskursiją, grožėdamiesi Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Boan, Gianfranco Ferré fantazija, skoniu ir laikmečio pajutimu. Išvykimas iš Rygos. Kelionė į Ikškilės miestelį, kur lankysite „Sulos namus“*. Beržų sula ir naminis vynas iš jos Latvijoje itin populiarūs. „Sulos namų“ rūsiuose degustuosite limonadą, sirupą, vyną ir beržų sulos šampaną, pagamintą remiantis klasikinio prancūziško šampano ruošimo technologijomis. Apžiūrėję vyninės rūsį, pasiklausę įdomių pasakojimų apie beržų sulą, išvyksite iš Ikškilės. Kelionė per Latviją. Vakare grįžimas į Lietuvą.

Atstumas

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 700 km.

KELIONĖS UŽSAKYMAS
Data
Keliautojų skaičius
Kaina