Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Supratau“ arba naršykite toliau. Tuo atveju jei norėsite atšaukti savo duotą sutikimą, pakeiskite savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrinkite įrašytus slapukus. Plačiau »

GRUZIJOS AMATAI 5 d/4 n.

1 diena. Atvykimas. Kutaisi-Tbilisi. Atvykimas į Kutaisio oro uostą. Pervežimas į Tbilisį. Vykdami Rikoti perėja išvysite pirmuosius gruzinų rankų darbo gaminius – štai Šroša gyvenvietė dėl molio gausos garsėja dirbiniais iš molio: be jau žinomų  pialų  ir  vyno  asočių,  čia  galima  įsigyti  ir  specialių  gruzinškų  indų:  ketsi  –  molinis  indas įvairiems patiekalams gaminti ar didžiulis tone – specialus indas duonai kepti (patį kepimo procesą išvysite is išbandysite rytoj). Atvykus į Tbilisį, registracija viešbutyje ir ekskursija po Tbilisį. Ekskursijos pėsčiomis metu išvysite didžiausią Gruzijos cerkvę – Sameba (Šv. Trejybės) Katedrą, pereisite neseniai įkurtu Rike parku bei moderniu Taikos tiltu, keltuvu pasikelsite iki Tbilisio simbolio - Narikala tvirtovės ir Tbilisio Motinos statulos, siauromis gatvelėmis, praeidami Tbilisio mečetę, pateksite į sieros pirčių rajono – Abanotubani. Grįžimas į viešbutį. Nakvynė Tbilisyje.   2 diena. Kachetija. Po  pusryčių  išvykimas  į  vyno  kraštą  -  Kachetijos  regioną.  Pažintis  su  šiuo  regionu  prasidės  nuo Vardisubani kaimelio. Kaimelio pavadinimas pažodžiui reiškia „rožių rajonas“, tačiau čia susipažinsite anaiptol ne su rožių augintojais, o su šeima, užsiimančia labai garbingu amatu – molinių vyno indų, vadinamų  kvevri,  gaminimu.  Šie  indai  vyno  gamybos  procese  naudojami  vyno  fermentavimui, laikymui ir brandinimui. Šio susitikimo metu sužinosite viską apie jų gamybą, naudojimą ir indėlį galutiniam vyno skoniui, o galbūt ir patys galėsite prisidėti prie gamybos. Vėliau vyksite į kitame Kachetijos kaimelyje įsikūrusius vyno namus, kur jau susipažinsite su pačia vyno gamyba ir istorija, tent naudojant minėtus indus. Beje, senovinis tradicinis gruziniškas kvevri vyno gamybos metodas yra įtrauktas į Nematerialaus Kultūrinio UNESCO paveldo sąrašą. Čia degustuosite pačius vynus, o be to sudalyvausite kulinarinėse dirbtuvėse: mokysitės kepti duoną specialiame inde – tone, bei gaminti vietinius  saldumynus  -  čurčkhelas.  Šis  skanėstas,  gaminamas  iš  riešutų  (dažniausiai  graikiškų)  ir vynuogių sulčių, yra labai populiarus Gruzijoje ir šiais laikais išdidžiai vadinamas gruzinišku snikersu. Beje, kartu su gruzinišku vynu, tai yra puiki lauktuvė draugams ir artimiesiems! Po darbų jūsų lauks tradiciniai  pietūs,  ir  išvykimas  į  meilės miestu  ir Kachetijos perlu  vadinamą  Sighnaghio  miestelį. Ekskursija  ir  apsilankymas  Sighnaghi  muziejuje,  kuriame  eksponuojama  dalis  žymiojo  gruzinų dailininko Niko Pirosmani darbų. Grįžimas į Tbilisį. Nakvynė Tbilisyje.   3 diena. Stepantsminda (Kazbegi). Po ankstyvų pusryčių išvykimas į kalnus. Vykstant nuostabiais vaizdais apdovanotu, vadinamuoju Senuoju Gruzijos Karo keliu, sustojimas prie Ananuri tvirtovės. Atvykus į Stepantsmindos, daugiau žinomos Kazbegi vardu, gyvenvietę, pakilimas   džipais iki šio regiono žymiausio objekto – Gergeti cerkvės  (už  papildomą  mokestį,  ~6-7  EUR  asmeniui).    Pasigrožėjus  kalnų  vaizdais ir  nusileidus  į gyvenvietę, apsilankymas vietinių menininkų dirbtuvėse, kur jūsų lauks labai įdomi emalio pamoka. Gruzijos emalio menas, kuriant įvairiaspalvius ornamentinius papuošalus, yra labai mėgiamas tiek vietinių, tiek atvykusių svečių. Tai gan brangi technika, kadangi gamybai naudojamas grynas sidabras ir stiklas. Šios dirbtuvės prasidės trumpa istorija apie gruzinišką emalį, o po to, padedami vietinio menininko, patys pagaminsite mažą pakabuką, kuris bus puikus suvenyrams jums ar jūsų draugei.  Po darbų  namų  šeimininkai  pavaišins  arbata  iš  natūralių  vietinių  žolelių  bei  namų  darbo  džemais. Grįžimas į Tbilisį. Nakvynė Tbilisyje.   4 diena. Džvari-Mtskheta-Uplistiskhe-Kutaisi. Po  ankstyvų  pusryčių  išvykimas  link  Kutaisio.  Pakeliui  apsilankymas  Džvari  cerkvėje,  nuo  kurios atsiveria  nuostabus  vaizdas  į  dviejų  upių  –  Mtkvari  ir  Aragvi  –  santaką  bei  Mtskhetos  miestelį. Apžiūrėjus cerkvę nusileidimas į Mtskheta miestelį - pažintis su kadais buvusia Gruzijos karalystės Iberijos  sostine.  Po  ekskursijos  ir  apsilankymo  vienoje  iš  svarbiausių  ir  itin  įdomią  legendą pasakojančių Gruzijos cerkvių – Svetitskhoveli Katedroje, dar viena skani kulinarinė pamoka. Šįkart susipažinsite su vienu garsiausiu Gruzijos patiekalu – khinkaliais. Tai tarsi dideli kodūnai su sultingu mėsos įdaru, tgradiciškai valgomi rankomis. Kilęs iš kalnuotų Pšavi, Mtiuleti ir Khevsureti regionų, patiekalas paplito visoje šalyje ir, be abejonės, gali būti vadinamas Gruzijos virtuvės karaliumi. Nors gaminimas reikalaujas  ilgalaikės praktikos,  tačiau  šios pamokos  metu  įgysite  būtiniausias žinias, sužinosite receptą, o grįže namo, galėsite tobulinti savus įgūdžius. Po pagamintų khinkalių pavagymo, tęsdami kelionę, užsuksime į Uplistsikhe miestą olose, kuris archeologų įvardijamas kaip viena iš pačių seniausių miesto tipo gyvenviečių Gruzijoje. Vakarop atvykimas į Kutaisį. Esant laikui ir norui apsilankymas prie Bagrati Katedros (UNESCO). Nakvynė Kutaisyje.   5 diena. Išvykimas. Pervežimas į Kutaisio oro uostą.     Kelionės kaina:  535 Eur  ir avia bilietas   Į kainą įskaičiuota:
  • Visi pervežimai turo metu pagal programą patogiu mikroautobusu
  • Profesionalaus vietinio gido paslaugos viso turo metu (pasirinktinai rusakalbio arba angliakalbio)
  • 4 nakvynės svečių namuose, dviviečiuose kambariuose su pusryčiais
  • Ekskursijos kaip nurodyta programoje
  • Kvevri dirbtuvės
  • Pamokos, vynų degustacija ir pietūs Kachetijos vyno namuose
  • Emalio dirbtuvės Kazbegyje
  • Khinkalių gaminimo pamoka su pietumis
  • Įėjimai į mokamus objektus
  Pastaba. Turo organizatorius pasilieka teisę nežymiai keisti turo programą bei jo eigą dėl neplanuotų laikinų objektų restauravimo darbų, oro sąlygų ir kitų pagrįstų kliūčių. Taip pat dėl valiutų kurso svyravimų gali nežymiai kisti kaina.          
KELIONĖS UŽSAKYMAS
Data
Keliautojų skaičius
Kaina